Τοποθεσία
Τοποθεσία
     Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στην νότιο ανατολική Ελλάδα. Στο Αιγαίο πέλαγος κοντά στην Τουρκία, μέρος του διοικητικού σκοπού μαζί με τα νησιά της Δωδεκανήσου. Το νησί έχει μέγιστο μήκος από το βόρειο ανατολικό στο νότιο δυτικό περίπου 72κμ και μέγιστο πλάτος περίπου 35κμ. 

     Η απόσταση των κατά μηκών βουνών στρέφεται στο κεντρικό τμήμα του νησιού Ο Ατάβιρος είναι η ψηλότερη κορυφή περίπου 1220μ. Η γεωγραφική περιοχή του νησιού είναι σχεδόν απότομη με πολλές άλλα και με ωραίες κοιλάδες. Η Ρόδος έχει ένα υγιεινό κλίμα και είναι διάσημη για την παραγωγικότητα του εδάφους της. Μεταξύ της παραγωγής καλλιέργειας το νησί ακόμη παράγει βαμβάκι, φρούτα, σφουγγάρια και καπνό. 

     Η κύρια κοινότητα στο νησί της Ρόδου είναι το διοικητικό κέντρο στα Δωδεκάνησα Αρχαιολογικές ανακαλύψεις έδειξαν ότι η Ρόδος είναι καταφανώς από τον πολιτισμό των αρχαίων πολιτισμών. Την δεύτερη χιλιετηρίδα π.χ. όταν το νησί πρωτοεμφανίστηκε στην ιστορία ήταν κατοικημένο από τους Δωριείς και οι κυρίες πόλεις της τότε εποχής ήταν οι Κάμιρος, Λίνδος, Ιαλυσός. Αυτές οι πόλεις άνθησαν ως εμπορικά κέντρα και διασκορπιστήκαν ως αποικίες στο Αιγαίο πέλαγος. 

    Για πολλούς αιώνες η ιστορία του νησιού σκεπάστηκε αλλά οι τρεις πόλεις καταγραφήκαν σαν μέλη και τον 5ο αιώνα π.χ. με την συμμαχία του ελληνικού έθνους κάτω από την αρχηγία των Αθηνών.

     Το 412 π.χ. οι τρεις πόλεις χωριστήκαν με την Αθήνα και το 408 π.χ. η πόλη της Ρόδου κτίστηκε με σχέδια από τον Έλληνα αρχιτέκτονα Ιππόδαμο της Μιλήτου. Με την πάροδο των αιώνων το νησί μπλέχτηκε με τους αλληλοσκοτωμούς  της Ελλάδας. Το 332 π.χ.  η Ρόδος βρισκόταν υπό της οδηγίες του Μεγα  Αλέξανδρου, όταν πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος  το 323 π.χ. στράφηκαν κατά των Μακεδόνων.Οι ευημερία και η πολιτική δύναμη της Ρόδου επιταχύνονταν σε μεγάλο βαθμό κατά την διάρκεια του 3ου και του 2ου αιώνα π.χ. Η πόλη ξανά έγινε ξακουστή και ήταν και πάλι το κέντρο του πολιτισμού, και ιδιαίτερα για την γλυπτική και τ6ην ζωγραφική. Το κατόρθωμα αυτό βρήκε κλιματική έκφραση ιδιαίτερα στην ζωγραφική(άκμασε τον 4ο αιώνα π.χ.) και σε κάποια άλλα είδη τεχνών (άκμασε τον 3ο αιώνα π.χ.) όπου βγήκε και ο δημιουργός του περίφημου Κολοσσού (γύρω στο 280 π.χ.)

     Η Ρόδος ήταν πιστοί σύμμαχοι της Ρώμης κατά την διάρκεια . αυτής της περιόδου, και το 48 π.χ βοήθησαν τον Ιούλιο Καίσαρα στην προσπάθεια του κατά των Ρωμαϊκών στρατηγών και πολιτικών  κατά την Ρωμαϊκή σύγκλητος. Ο άλλος Ρωμαίος στρατηγός Γαιος Κάσιος (άκμασε 1ο αιώνα π.χ.) ένας από τους δολοφόνους του Καίσαρα, έκανε εισβολή στην Ρόδο το 42 π.χ. ο οποίος έσφαξε όλους τους φίλους  του Καίσαρα λεηλάτησε και έκλεψε όλα τα δημόσια πλούτη και όλους τους ναούς. Αυτή η επίθεση διέλυσε την Ρόδο ωστόσο η πόλη συνέχιζε να διατηρεί το πρεστίζ ως η μητέρα των μαθήσεων.
Κοινωνικά Δίκτυα
Καιρός
Στοιχεία Επικοινωνίας
Facebook Apollo Beach
Google Plus Apollo Beach
YouTube Apollo Beach
Apollo Beach
Φαληράκι 851 05
Ρόδος Δωδεκάνησα Ελλάδα
Τηλέφωνο : +30 22410-85513, 085535
Fax : +30 22410-85823
Email : apollorh@otenet.gr
Εμφάνιση
Απόκρυψη

Apollo Beach Ξενοδοχείο Φαληράκι Ρόδος

(c) 2019 Apollo Beach